Jdi na obsah Jdi na menu

Změna na zdejší škole

2. 2. 2019

Dlouhá Třebová: Přes dvě desetiletí provázela na zdejší škole vzdělávacím procesem místní děti paní učitelka Jana Renčínová. S výjimkou přestávky na mateřské povinnosti se tak jedná o dlouhodobou oporu místní vzdělávací instituce. Učitelka, kterou měly rády děti a respektovali ji rodiče. Ideální kombinace pro práci pedagožky.

Zkušená učitelka, která umí výuku zpestřit, udělat ji zajímavou a přínosnou. O kvalitě její práce hovoří dobré hodnocení absolventů zdejší školy na dalších stupních vzdělávací soustavy. Výsledky se dostavily i v oblasti přijímacích zkoušek na víceletá gymnázia. Paní učitelka Jana Renčínová, jejíž doménou byly vyšší ročníky,  dokázala dobře navázat na práci svých kolegyň z nižších tříd a kvalitně připravit děti na  další etapu jejich cesty za vzděláním.

Leč - letitá praxe, zkušenosti -  jak pro stránce didaktické, tak personální - neobstojí proti jednoznačné řeči paragrafů příslušného školského zákona. Pedagogická situace na zdejší škole se musela vyřešit. To bylo nutné vzít jako fakt. Zodpovědně se k tomuto stavu postavila sama dotyčná paní učitelka, která odchází na nové působiště, na které má "kvalifikaci" a kde bude pokračovat ve své záslužné a náročné profesi. 

Paní učitelka za sebou zanechává mnoho kvalitně odvedené práce. Na svoji paní učitelku budou vzpomínat nejeden dlouhotřebovský žáček, nejedna dlouhotřebovská žačka. Za všechny děti, jejich spokojené rodiče, kterých rozhodně byla většina, se sluší poděkovat, smeknout pomyslný klobouk a popřát hodně síly do další práce, která je náročná i krásná zároveň. 

Paní učitelko, děkujeme Vám.