Jdi na obsah Jdi na menu

Zemřela paní Eliška Pirklová

28. 6. 2017

Smutná zpráva přišla z centra obce. Krátce před svými 78. narozeninami zemřela paní Eliška Pirklová. Několikanásobná babička a prababička opustila tento svět v úterý 27. června 2017. Veřejnost si na ni bude pamatovat asi nejvíce jako na kuchařku ve zdejší školní kuchyni. Ve školce působila od roku 1967 jako uklízečka, od 70. let jako pomocná kuchařka. V roce 1993 odešla do důchodu. Celý svůj život prožila v rodné obci. Dlouhá léta byla členkou místního Sboru dobrovolných hasičů.

 

Nikdy nezkazila žádnou legraci a její zvonivý smích bude v duších jejích blízkých a přátel znít ještě dlouho. Ráda se účastnila společenského života v obci. Uměla podpořit a ocenit výkony a činy druhých. I když ji v posledních letech stíhaly zdravotní obtíže i navzdory jim  -a díky podpoře svých blízkých - se účastnila veřejných akcí. Na vozíku navštívila např. otevření tělocvičny po rekonstrukci, nevynechala ani dubnové Setkání důchodců v letošním roce. Ve veřejném životě se angažují i členové její rodiny. Dcera Jana je zastupitelkou obce, vnučka Iveta pak úspěšnou ochotnickou herečkou. Její snacha Lenka se pak dlouhá léta angažuje ve Schole u sv. Prokopa. Eliška Pirklová se dožila čtyř vnoučat a stejného počtu se dočkala i u pravnoučat. 

 

Poslední rozloučení se uskutečnilo v úterý 4. července 2017 od 15.00 v kapli sv. Josefa na dlouhotřebovském hřbitově. Čest její památce. Měli jsme ji rádi!!

 

jan-a-eliska-pirklovi-jirouskova.jpgSvého muže, Jana Pirkla (+2012), přežila o pět let. Teď již jsou opět spolu.

 

eliska.jpg

Eliška Pirklová se akcí nejen účastnila, ale na mnohých i vypomáhala. Zde coby členka místních hasičů vedle pana Vlastimila Kapouna.

 

duchodci43.jpg

Humor pro ni nebyl abstraktní pojem. Takhle to roztočily s Jiřinou Bartoňovou v sobotu 24. května 1997 v tělocvičně.

 

12.jpg

Eliška Pirklová bude chybět. A to nejenom svým kamarádkám....