Jdi na obsah Jdi na menu

Zemřel Eduard Štancl

22. 11. 2011

scan.jpg

 

V pondělí 21. listopadu 2011 zemřel pan Eduard Štancl. Skonal náhle, týden před svými 80. narozeninami. Eduard Štancl se narodil do rodiny známého dlouhotřebovského kováře E. Štancla. V kovárně prožil své dětství, i nejhorší období našich novodobých dějin – II. světovou válku.

 

Své obci zůstal věrný celý život. Aktivně se účastnil jejího veřejného života.  V roce 1970 byl delegován, následně v roce 1971 zvolen -  do Místního národního výboru. Od roku 1976 zastupoval obec coby poslanec Městského národního výboru v Ústí nad Orlicí, pod jehož správu Dlouhá Třebová přešla. Jeho doménou bylo především vodní hospodářství.

 

S chotí (osobní údaj) měl čtyři děti. Dcera Dana i syn Vladimír jsou veřejně činnými v obci. Zájem o veřejný a společenský život si uchoval až do posledních dnů svého života. Byl to nesporně dlouhotřebovský patriot, jakých není v naší obci mnoho. S vyjádřením hluboké soustrasti rodině a blízkým -  vzdejme čest jeho památce. Poslední rozloučení proběhne v pátek 25. listopadu 2011 od 11 hodin v obřadní síni u městského hřbitova v  Ústí nad Orlicí

 

stancldum1.jpg

Štanclova kovárna. Dnes byste ji již na tomto místě nenalezly, V 70. letech minulého století musela ustoupit přeložce silnice I/14 a byla zbořena.

stancldum3.jpg

V tomto domě, nedaleko řeky Třebovky, strávil Eduard Štancl zbytek svého života.

stancled.jpg

U Myslivecké chaty. Eduard Štancl, v horní řadě - čtvrtý zleva.

scan4.jpg

S (osobní údaj) rádi navštěvovali společenské akce pořádané v obci.

scan.jpg

V přítomnosti svých spoluobčanů se vždy cítil dobře, ti na něj teď budou moci už jen vzpomínat.