Jdi na obsah Jdi na menu

Zastupitelstvo dalo zelenou výstavbě a opravám v příštím roce

jan.jpg

Nutné opravy se s největší pravděpodobností dočká socha sv. Jana Nepomuckého z roku 1826, která stojí na horním konci obce.

Dlouhá Třebová: Dlouhotřebovští se příštího roku dočkají mohutného stavebního rozvoje. Jsou připraveny nákladné akce, které přinesou rozvoj obci v mnoha oblastech. Rozhodli o tom zastupitelé na prosincové schůzi, kde se mimo jiné schvaloval rozpočet na příští rok. Ten letošní skončí s největší pravděpodobností s přebytkem a i to umožní nákladné počiny v roce nadcházejícím.

Očekává se oprava klimatizace ve škole, výstavba víceúčelového hřiště, rekonstrukce a výstavba nových chodníků. Na poslední dvě uvedené akce se zažádalo o příslušné dotace. Pokud na ně obec nedosáhne, je připravena stavby provést svépomocí. V případě hřiště se bude žádat o peníze z kraje, v záležitosti chodníků jsou ve hře ještě  peníze z MAS Orlicko.

Obnovy se dočkají také kulturní památky na území obce. Obnova kulturního dědictví se bude týkat sochy sv. Jana Nepomuckého a plastiky Nejsvětější Trojice.