Jdi na obsah Jdi na menu

Zasedali zastupitelé obce

12. 12. 2023

img_3094.jpg

V pondělí 11. prosince 2023 se v nedávno zrekonstruované zasedací místnosti obecního úřadu sešlo ke svému poslednímu letošnímu zasedání obecní zastupitelstvo. Tři zastupitelé byli omluveni. Na programu bylo podání zprávy o činnosti rady a obecního úřadu. Starostka obce informovala o rekonstrukci bytu v domě čp.232, šaten u víceúčelového hřiště. Zmínila se o aktuálním stavu realizace venkovní učebny pro děti z místní školy, výstavbě a rekonstrukci veřejného osvětlení. Obecní úřad zajistil v uplynulých dnech zimní údržbu obecních komunikací, s technickou vybaveností obce souvisí nedávné schválení nákupu nové multikáry pro potřeby obce. V personální oblasti došlo ke změně na pozici účetní obce. Další podrobnosti veřejnost nalezne v příslušném zápise ze zasedání, který bude následně zveřejněn.

Hlava obce dále přítomné informovala o zásahu hasičského sboru v sobotu 9. prosince 2023 u jedné z nemovitostí v ulici K  Nádraží, kde vzplály saze v komíně.

Byly přečteny zprávy kontrolního a finančního výboru. Zastupitelé rovněž schválili rozpočet obce pro rok 2024. Zabývali se i poplatky v příštím roce. Na stejné výši – jako v roce letošním – byly ponechány poplatky ze psa a z pronájmu veřejného prostranství.

Všeobecná shoda panovala na potřebě zvýšit poplatek za svoz odpadu, vzhledem k neustálému nárustu cen za svoz a nakládání s odpadem mj. ze strany provozovatele komunálních služeb. Aby v dalších letech nedošlo ke skokovému zdražení, bylo navrženo zvýšit stávající výši poplatku o 100 Kč. Poplatek za svoz odpadu, který v naší obci probíhá jednou za 14 dní ve středu, tak bude pro poplatníky v příštím roce činit 800 Kč. Jedná se o nevyhnutelný krok, na kterém, jak bylo výše uvedeno, panovala shoda napříč zastupitelstvem.

Před samotným závěrem jednání ocenila předsedkyně sociální a kulturní komise Ilona Šimková práci vedení obce a navrhla starostce a místostarostovi finanční odměnu za jejich dosavadní práci – respektive od roku 2018.

V závěru zasedání popřála starostka obce Kateřina Slezáková zastupitelům i hostům z řad veřejnosti krásné a klidné prožití svátků vánočních.