Jdi na obsah Jdi na menu

Volby do zastupitelstva obce

30. 9. 2018

977.jpg

Dlouhá Třebová: V pátek 5. a v sobotu 6. října 2018 proběhnou po celé zemi komunální volby do obecních a městských zastupitelstev. Volby vyhlásil prezident republiky na jaře letošního roku. V Dlouhé Třebové kandidují tři subjekty:

 

1) KDU - ČSL

2) DLOUHOTŘEBOVÁCI 2018

3) SNK Volba pro obec

 

Jak správně volit?

Volební místnost bude zřízena v zasedací místnosti Obecního úřadu. Každý volič je povinen prokázat svoji totožnost platným dokladem.

 

Jak upravit hlasovací lístek?

1) Křížkem označíme pouze jednu volební stranu (tím je dán hlas kandidátům této volební strany v pořadí podle hlasovacího lístku)

2) Křížkem označíme jednotlivé kandidáty napříč volebními stranami, maximálně však v počtu 15 (počet členů zastupitelstva)

3) Křížkem označíme jednu volební stranu a další kandidáty z libovolných ostatních volebních stran. Tímto způsobem získává hlas každý jednotlivě označený kandidát a z označené volební strany získá hlas tolik kandidátů, kolik zbývá do celkového počtu volených členů zastupitelstva, tj. 15.

 

Hlasovací lístky jsou distribuovány lidem do jejich poštovních schránek. Musí je obdržet nejpozději tři dny před volbami.

 

Kdy je možné hlasovat?

Volebními dny jsou pátek a sobota. V pátek bude volební místnost otevřena od 14.00 do 22.00, V sobotu pak od 8.00 do 14.00 hodin.