Jdi na obsah Jdi na menu

Takřka jepičí život měla v Dlouhé Třebové provozovna Večerky, majitele (osobní údaj). Ke 3. březnu 2016 byla uzavřena Státní zemědělskou a potravinářskou inspekcí. Jako důvod uzavření uvedli hygienici níže uvedené skutečnosti: výskyt myšího trusu, potraviny poškozené škůdci, poškození stěn a nevhodně skladované potraviny.

 

Přitom otevření provozovny bylo spojeno s velkým očekáváním ze strany veřejnosti. Atraktivnost provozovny měla spočívat v nedělním prodeji a otevírací době do pozdních hodin. Model, který funguje v jiných obcích, však v Dlouhé Třebové vzal rychlý konec. Špatné hygienické podmínky i váznoucí zásobování učinily za tímto podnikatelským počinem tečku.  Některé provozovny po odstranění nedostatků mohou zažádat o uvolnění zákazu a obnovení činnosti, jak to bude v případě této prodejny - není prozatím jasné.

 

viewimage.jpg

Poškození stěn a zbytky myšího trusu byly pro potravinářskou inspekci jednoznačným důvodem k uzavření provozovny. (zdroj SZPI)

 

viewimage--1-.jpg

Některé potraviny nesly stopy po ohlodání od škůdců. (zdroj: SZPI)