Jdi na obsah Jdi na menu

V tělocvičně se utkali mladí atleti.

10. 2. 2024

dsc_8158.jpg

Zdravě soutěžní a pohodovou atmosféru mají atletické závody, které se konají v dlouhotřebovské tělocvičně. V sobotu 10. února 2024 zde probíhá již 8. ročník Zimních atletických závodů dětí a mládeže ve víceboji. Z původně přihlášených 94 dětí dorazilo k ranní prezenci 79 účastníků. 38 chlapců a 41 dívek. Závodily děti za místní TJ Dlouhá Třebová, přihlášeny byly atletické oddíly: Žamberk, Jablonné nad Orlicí, Iscarex Česká Třebová, Lanškroun, Ústí nad Orlicí. Přičemž soutěžit mohly děti narozené v letech 2011–2018. Celkem byly vytvořeny čtyři kategorie.

Pro starší žáky, mladší žáky a přípravku byl připraven „Pětiboj“, který sestával z člunkového běhu 4 x 15 m, hodu medicinbalem, skoku z místa snožmo, běhu přes překážky s obrátkou a překážkového běhu.

Mladší děti a minipřípravku čekal trojboj (sprint -běh s jednou otočkou, hod míčkem, skok z místa snožmo). Děti se mnohdy vzájemně povzbuzovaly, aby jejich výkony byly co nejlepší. Tři nejlepší z každé kategorie obdrží po skončení závodů medaile, diplomy a ceny. Odměnu za snahu ovšem obdrží všichni závodníci. Pro závodníky dále bylo v klubovně nad sálem připraveno občerstvení.  Lukášovi Razýmovi a jeho spolupracovnicím a spolupracovníkům z tělovýchovné jednoty je třeba poděkovat za udržování dobrého jména místní atletiky a tělovýchovy vůbec. I za práci pro děti a mládež obecně. O jejich neúnavné snaze vypovídají nejen tyto závody, které se v regionu těší skvělé pověsti.

Podrobnější informace + výsledky budou dostupné na www.atletikadlouhatrebova.webnode.cz.

img_4012.jpg

img_4055.jpg

Pro zobrazení dalších fotografií klikněte zde.