Jdi na obsah Jdi na menu

Starosta města Ústí nad Orlicí ke změnám jízdních řádů

Reakce starosty města Ústí nad Orlicí

 

Dobrý den všem,

omlouvám se za 1. místostarostu, že dosud nedokázal odpovědět na otevřený dopis pana Chalupníka. K situaci uvádím ve stručnosti následující.

Změna, která je v platnosti od 9.6.2013 nastala bez vědomí města Ústí nad Orlicí, nebyla s vedením města konzultována ani projednávána. Může se to zdát jako výmluva, ale je to holá skutečnost. V pondělí jsem pověřil 1. místostarostu města JUDr. Ešpandra, aby situaci okamžitě řešil na úrovni radního pro dopravu Pardubického kraje Ing. Duška a hejtmana JUDr. Netolického. Zároveň byl pověřen zveřejněním tiskové zprávy, která objasní současný stav a zodpovědnost za něj.

Zítra, tzn. ve středu 12.6.2013, bude na webových stránkách města zveřejněno oficiální stanovisko s upřesněním dalšího postupu.

 

Petr Hájek, starosta města.

 

OTEVŘENÝ DOPIS MÍSTOSTAROSTOVI ÚSTÍ NAD ORLICÍ JUDR. EŠPANDROVI

 

Vážený pane místostarosto,


s úžasem jsem zjistil, že od 9.6. 2013 platí změny v jízdních řádech autobusů, kde většina linek, oproti minulému jízdnímu řádu, vynechává zastávky Tvardkova a Nemocnice. Ještě větší byl můj úžas, když jsem se dočetl na webových stránkách společnosti OREDO, že to byl požadavek MěÚ Ústí nad Orlicí.


Chtěl bych se zeptat, zda byl tento požadavek vznesen na základě stížností části obyvatel ulice Tvardkova nebo byl jiný důvod? Bylo by absurdní, aby se kvůli desítkám lidí výrazně zhoršila (pro hůře pohyblivé přímo znemožnila) dopravní obslužnost tisíců obyvatel Štěpnice. Přímo se to také týká obyvatel ostatních lokalit, kteří se potřebují dostat do nemocnice nebo zaměstnání v horní části města.


Zajímalo by mne také, proč jste o tom neinformovali na posledním setkání obyvatel s vedením města v Malé scéně, zvlášť když se na téma jízdních řádů diskutovalo?


Proč nejsou změny jízdních řádů zveřejněny na webových stránkách města, zvlášť když jde o tak zásadní změny?

Nechtěl bych být zítra ráno (pondělí 10.6.) na těchto zastávkách, kde budou lidé marně čekat na svůj autobus do práce, protože se většinou o změně dozvědí až na místě.

S pozdravem
Petr Chalupník