Jdi na obsah Jdi na menu

1416313_mourning.jpg

Odešla Eva Mikulecká. V 70. letech 20. století přišla na zdejší školu, ještě pod svým dívčím jménem Eva Paseková. Působila na zdejší vzdělávací instituci téměř tři desetiletí. Nejprve coby vychovatelka školní družiny, posléze učitelka 1. stupně a konečně jako ředitelka školy. Za jejího úřadování došlo ke sloučení Mateřské a Základní školy pod jednu právní subjektivitu. 

 

Po odchodu ze školy i nadále udržovala kontakt s kolegyněmi a ráda se s nimi pravidelně scházela. V soukromém životě byla maminkou od dvou dcer a stala se i babičkou. V posledních letech ji trápily vážné zdravotní problémy, kterým statečně vzdorovala. Ráda vzpomínala na zdejší děti, ke kterým se vždy hlásila, stejně - jako ony k ní. Znala všechny křestním jménem a vždy se ráda dozvěděla, jak se mají, jak se jim daří.

 

Zlá nemoc však udeřila nanovo a vyčerpaný organismus jí již nedokázal vzdorovat. Na Evu Mikuleckou budou jistě vzpomínat všichni, kdo s ní přišel do bližšího kontaktu. Ať už bývalé kolegyně - nebo především její dlouhotřebovské děti, kterým položila základy do života. Vždyť mnohé z nich naučila číst a psát. A otevřela jim tak bránu do světa poznání. Čest Vaší památce, paní učitelko!!

 

mikulecka.jpg