Jdi na obsah Jdi na menu

Odešel Josef Vytlačil

p5100063.jpg

Zemřel Josef Vytlačil. Celý život prožil v Dlouhé Třebové. Mimo svého občanského povolání se angažoval i ve veřejném životě obce, jako poslanec Místního národního výboru, po integraci s Ústím nad Orlicí pak působil jako poslanec při Městském národním výboru.

 

Poslední listopadový den roku 1957 se oženil. S manželkou (osobní údaj) měl dva syny. V životě si prošel tragédií, když jeden z jeho synů dobrovolně ukončil život. V mládí ochotničil. Velkou láskou Josefa Vytlačila byla ale především myslivost, po dlouhá léta byl členem Mysliveckého sdružení ve své domovské obci.

 

V roce 2011 se podrobil operaci srdce, ale i nadále se účastnil společenského života. Ve službách Dlouhé Třebové nakonec setrval až do konce svých dnů. 25. prosince loňského roku jel zkontrolovat vypnutí veřejného osvětlení na místním hřbitově, které bylo zapnuto u příležitosti Štědrého dne. Na mírném svahu ho postihla indispozice, v jejímž důsledku upadl do bezvědomí. Oživen byl až po zásahu rychlé záchranné služby. Následoval transport do nemocnice, kde byl uveden do umělého spánku. Ve čtvrtek 17. ledna se jeho srdce zastavilo nadobro. V březnu by oslavil 79 narozeniny.

 

S Josefem Vytlačilem odchází další z generace těch, kteří naši obec nosili ve svém srdci. Mnoha lidem bude chybět jeho humor, nadhled, ale i vyprávění z dob jeho mládí. Poslední rozloučení s dlouhotřebovským patriotem proběhne v pátek 25. ledna 2013 od 14.00 v kapli sv. Josefa na místním hřbitově.

 

Všem jeho pozůstalým a přátelům vyjadřuji nejhlubší soustrast. Čest jeho památce!!

vytlacil1.jpg

Se (osobní údaj) prožil 55 let společného života. Na snímku jsou oba s jedním ze svých potomků na vítání občánků.

pepa.jpg

Josef Vytlačil pomáhal i při organizaci Setkání rodáků v roce 2003. U této příležitosti se nechal vyfotografovat s podplukovníkem v. v. Karlem Rybkou (+2006) a Hildegardou Pirklovou (+2012).

vytlacil2.jpg

Josef Vytlačil byl vítaným společníkem, se kterým se lidé rádi dali do řeči. Na snímku v roce 2010.

s-dolnim.jpg