Jdi na obsah Jdi na menu

Obec zažije čtvrté Setkání rodáků a občanů

29. 1. 2018

Dlouhá Třebová: Obec zažije počtvrté Setkání rodáků, občanů a přátel obce. Zastupitelé schválili zahájení příprav. Dodrží se tak původní termín a slib - daný obecní administrativou v roce 2003, že se tato akce bude opakovat každých pět let. První setkání proběhlo v sobotu 6. září 2003, druhý počin pak na den přesně o pět let později - v roce 2008. Další setkání občanů a přátel obce mělo podle původních plánů proběhnout v září roku 2013. Obec však tehdy byla rozkopaná kvůli kanalizaci a tak se počin uskutečnil až v září následujícího roku.

Nyní se dodrží původní harmonogram a Rodáci tak budou už letos v září. V nejbližších dnech bude sestaven Organizační výbor, do kterého budou pozváni zástupci spolků, organizací a institucí z obce. Termín samotného setkání je předběžně stanoven na 8. září. Přípravy musí začít v nejbližších dnech, jak připomněl starosta obce: "termín je již šibeniční." Zastupitelé konání Rodáků podpořili jednomyslně.

Zastupitelstvo schválilo dále nové odměny neuvolněným zastupitelům, změny v územním plánu obce. Nové domy tak budou moci vyrůst např. nad bytovkou čp. 81, nad Panským kopcem. Dodatek ke smlouvě o dílo na zpracování digitálního povodňového plánu. Předseda Finančního výboru Slezák podal zprávu o plnění rozpočtu za uplynulý rok v oblasti příjmů a výdajů. V rozpočtu na uplynulý rok bylo v příjmové oblasti počítáno s částkou ve výši 19.384,414,- Kč, skutečnost byla 20.068,926 Kč. Na straně výdajů byla rozpočtována částka 26.817,214,- Kč. Skutečné výdaje pak činily sumu ve výši 20.579,641,- Kč.

Starosta dále informoval o předání vozu s vybavením SDH, výstavbě dřevostavby na Starém hřišti, ve které budou uskladněny lavičky. Bylo opraveno stání na techniku. Zhotovena nová vrata na dílnu. Starostovi byla schválena paušální částka na cestovné ve výši 4.000,- Kč/ měsíc. 

 

rodaci15.jpg

Setkání rodáků, občanů a přátel obce bylo vždy příležitostí k nezapomenutelným setkáním. (6. září 2003)